Till startsidan

Veckans blogg!

Med motiveringen...
Snygg design som fångar ens intresse, attityd, bra bilder och varierande innehåll!
Grattis http://rora.se/ du är veckans blogg!
Du vinner 200 kronor och en länk i menyn!

Ta även en titt på http://andreairmali.blogg.se/!

Mvh

///Maria

Fotbolls-VM håller på att bli en skandal!

Fotbolls-VM håller på att bli en skandal!
Rent domarmässigt alltså.
Vet inte hur många matcher som avgjorts av mer eller mindre horibla domartavlor. Englands bortdömda mål är naturligtvis det mest extrema som rent av skänker ett löjets skimmer runt hela turneringen. Situationen är ohållbar och helt absurd. Världens allra bästa fotbollsspelare är samlade till världens största idrottsevenemang och så hänger så mycket på ett antal klantskallar till domare. Det löjligaste av allt är att lösningen finns där och det har den gjort länge. Jag pratar förstås om måldomare och målkameror tillgängliga för domarna. Hur enkelt som helst. Sådana hjälpmedel har till exempel funnits länge inom ishocheyn och har självklart varit till stor hjälp när det gäller att få domarna att döma så rättvist som möjligt. Och det är ju det domaryrket går ut på. Internationella fotbollsförbundet har dock varit obevkliga i den här frågan. Det var man även så sent som i våras då dylika moderniteter avfärdades med bestämdhet. Motivering; det skulle bli för dyrt. Dessutom skulle det förstöra spelet. Självklart är det mycket tunna argument. Det bästa sättet att förstöra spelet måste ju vara att döma bort regelrätta mål och godkänna regelvidriga. Nej bakom detta motstånd mot måldomare och repriser döljer sig förmodligen något helt annat. Vad vet jag inte, men rent generellt är det ju så att med sämre översyn blir möjligheten att muta domare desto större. Jag vill inte gå så långt som att påstå att vissa domare varit mutade, men det kan inte uteslutas. Hur som helst måste någonting göras redan till nästa stora mästerskap. Det blir roligast så, både för spelare och publik. Vi får hoppas att inga fler matcher i detta mästerskap kommer att präglas av domarmissar av det slag vi sett hittills och att det bästa laget vinner på riktigt gjorda mål.
Tack för ordet!
Richard

Veckans dikt!

Mitt inre tatueras med nya tecken

himmelskt sensuella morgnar
griper tag i vakuumet i min själ

sköljer det ur mig

som vågorna sköljer klipporna rena
i morgonsolens sommarheta strålar

morgon efter morgon nöts mitt inre
det tatueras med nya tecken
med nätternas färgdoppade sylvassa nålar

i morgonljuset den sjunde dagen
glimtar det till i spegeln

jag ser min själs tomrum
fylld med värmande livsvätska

i vågorna dansar tecknen
med lättjefyllda rörelser

skapar lekfullt nya kombinationer

livsenergins styrka
styrkans kärlek
kärlekens mod
modets livsenergi
livsenergins kärlek
kärlekens styrka
styrkans mod

modets styrka.....

Grattis din dikt har blivit utvald till veckans dikt!
http://ninniandersen.wordpress.com/
__________________

Man ska leva i nuet!

Man ska leva i nuet!
Det är helt självklart egentligen, men ändå är det väldigt få personer som gör det. De flesta människor är överallt utom i nuet. Så är det. Människor vill alltid göra det man inte gör!
Ja är det inte lite så, när man tänker efter.
Har man inte ett jobb så handlar det mycket om att få ett jobb. Att jobba blir en drömtillvaro. Att få vara med. Ha någonstans att gå till. Man finns. Man räknas. Men när man får ett jobb då ändras allting mycket snabbt. Då kretsar plötsligt mycket om att få vara ledig. Att få någon extra semesterdag. Att få sluta tidigare ibland osv. Helt plötsligt är ledigheten en drömtillvaro.
Ett annat exempel är att om man ska man gå på restaurang så är målet att komma dit, men när man väl är där så blir målet snart att komma därifrån. För man ska hela tiden vara just där man inte är. Just så lever många människor sina liv idag och det kan inte vara vettigt. Jag tror att människor måste lära sig att leva i nuet. Inse att det är bra som det är. Just här, just nu! Åtminstone är det inte speciellt mycket bättre någon annanstans, någon annan gång.
Så lev här och nu, men glöm inte bort att leva för evigt!
Richard

Magikern - en dikt av Jonas Lindh.

Det är totalt fullsatt. De kommer för att se mig. Kungen på scen. Den odödlige. Magikern. Dom sa att jag kunde trolla bort tid och rum. Att jag kunde hitta försvunna kyssar och ge dom tillbaka till ägaren.
Jag kommer in på scen. Jag gör mitt omtalade nummer. Får en kvinna att försvinna genom golvet för att sedan förvandlas till ett hjärta av rök ovanför publiken.
Dom jublar. I nästa sekund stiger hon ut från mitt hjärta.
Kungen. Kungen. Magikerkungen Applåderna bedövar hela scenen.
Dom älskar mig.’
Jag minns en gång. Jag vaknade i ett hörn. Fyllsjuk och utan minne alls i en okänd stad. En gammal kvinna står och gråter.
-Varför gråter du, sade jag och lade mina armar kring henne,
Jag är döende. Berättade hon. Den vitklädde mannen på sjukhuset ger mig två dagar.
-Du , sade jag milt. Jag kan bota dig,
Kvinnan sken upp. Gatan tändes. Jag lade min hand på hennes hjärta och blundande. Luften darrade rytmiskt. Kvinnan reste sig, färgen hade återvänt till henne. - Jag är botad. Jag är botad - sade kvinnan och sprang bort.
Jag trollade fram en rymdbil och då jag kommit en bit så stannar en kvinna mig. Vacker som synden. Men godare än allt gott.
Älska mig, kved hon. Älskade mig. Hon lät våra läppar mötas totalt.
Jag stelnade.
Hon visade hur mina händer skulle upptäcka hennes kropp. Jag ville inget hellre än att komma in i henne. Men det gick inte. Jag visste inte vad kärlek var. Jag hade glömt bort. Eller så hade jag aldrig velat att lära mig.
Hon lämnade mig. Jag stannade kvar och grät tysta svarta tårar.
I ikväll står jag på scen igen .- och publiken älskar mig. Jag trollar fram en kvinna från ett hjärta av rök - och röken blåses ut från mitt hjärta
Applåder. Dom älskar mig,
Dom älskar mig

Din dikt har blivit utvald Jonas. Tack för att du delade med dig av den!

Besök diktarens blogg!

Tack för alla dikter vi fått in!

///Maria

Vad hände med klimathotet?

"Vad hände egentligen med klimathotet?
Jag bara undrar för när jag var ute ikväll kunde jag inte låta bli att notera hur kyligt det var. Milda makter, det kändes som om sommaren redan var slut, innan den ens hunnit börja. Och jag som i min enfald trodde den globala uppvärmningen skulle göra livet här i Norden riktigt drägligt för oss. 
Förresten så har det väl blivit väldigt tyst om allt det där. Klimathotet alltså. 
För ett par år sedan skrevs det och snackades det ju överallt om hur varm Jorden skulle komma att bli.
Personligen tror jag att det bara kommer att bli kallare och kallare. Och det gör egentligen ingenting. Jag ska nämligen jobba hela sommaren och då vill man ju ....! Ja, ni förstår nog vart jag vill komma.
Hur som helst! Fram med jackor och tröjor för den svenska sommaren är här. 
Tack för mig! Hej!"
Richard

Veckans blogg!

Med motiveringen...den är personlig, ärlig, har attityd och dessutom en härlig design!
Grattis http://sandorama.blogg.se/! Du har vunnit 200 kronor, en länk i menyn och 12 timmar i spotlighten!
Kolla även in http://guchie.blogg.se/ som har en fin design och fångar ens intresse!
///Maria

Med 47%!

Bästa djurfotot! http://sannaahedman.blogg.se/
Grattis http://sannaahedman.blogg.se/! Du har vunnit 300 kronor och en länk i menyn!
På andra plats med 22% kom "igelkotten"!
På delad tredje plats med 12, 5% vardera kom "vita katten" och "svarta katten".
Och sist men inte minst kom "anden" med 6%.
Tack för alla fina bilder!
///Maria

Förbjud vuvuzelorna genast!

"Förbjud vuvuzelorno genast!
Jag pratar förstås om tutorna som den sydafrikanska fotbollspubliken blåser i under varenda match hittills i fotbolls-VM. Detta hemska ljud gör att vi som TV tittare knappt orkar ha ljudet på. Kommentatorenas röster dränks i det, spelarna hör inte vad dom säger till varandra och lagledarnas direktiv når inte ut på planen. Publiken försvarar sig med att detta är en tradition som skapar rätt stämning runt matchen. Personligen tycker jag att det blir dålig stämning. Arrangörerna borde ha tänkt på detta innan VM började."

Richard


Plus eller Minus?

Utvärdera din blogg!
Låt andra sätta plus och minus på den!
Anmäl dig här!
Ta chansen att utvärdera din blogg och gör samtidigt reklam för den!
///Maria


Det är min, ge mig den!

Är det så konstigt att vi blir ägandeinriktade när det enda vi säger till våra barn är, "nej, rör inte, det är min, det är hennes, det är pappas, det är grannens, mammas kaffe, inte gå på deras tomt, akta inte röra!".
Denna fixering vid ditt och mitt, var kommer den från?
Men vi måste lära våra barn vad som är rätt och fel säger någon! Men vad är rätt? Har vi accepterat samhällets normer och värderingar som absoluta? Och om de nu vore så fantastiska varför ser världen ut som den gör?
Nej, vi får inte sluta tänka själva...
///Maria

Lördagens åsikt!

"dom flesta unga mödrarna i sverige kollar på den serien med samma namn på kanal 5, och då kan man undra varför skaffar man sig barn så tidigt? många klarar av sina barn, och vissa är helt enkelt inte mogna för det, att få barn är inget man bara kan göra och sedan lämna bort när det blir för jobbigt, utan det är ett heltidsjobb i 18år framåt, sedan har man reflekterat över hur många det faktiskt är som går isär efter dom får barn, är så tråkigt, mitt tips till alla, unga som äldre.. använd preventivmedel om ni inte är beredd på ett heltidsjobb"
Läsa mer av bloggerskan?Varje dag är ett nytt liv...

Vilken tur att vi har natten! Tystnaden, lugnet och ingen som väntar... Men framförallt, den ljuva sömnen!
En chans att få börja sitt liv om igen. Glömma, gömma eller tömma huvudet på tankar. Chans att släppa taget om det mörka, omfamna ljuset och med ett leende utropa, "god morgon kära liv, tack för att jag finns till!".
God natt!

///Maria

Rösta på ditt favorit djurfoto!

RÖSTA HÄR
En röst per person!
Vinnaren får 300 kronor och länk i menyn!
Tack alla ni som bidragit med foton på era fina djur! Ni är välkomna att tävla igen!

Vinnare utses;14 juni!


DIN DIKT

Dela med dig av en dikt som du har skrivit. Den får innehålla max två strofer (stycken).
Vi väljer ut och framhåller en dikt varje onsdag och bloggaren/bloggerskan får en länk i menyn!
Vi tittar på språk, budskap och känsla.

Lämna ditt bidrag i kommentarsfältet nedan!

Tack för din dikt!

///Maria


Trädklättrarkissen...

Några bilder på vår katt när hon var en kattunge. Till en början gick hon i koppel men nu är hon fri som en fågel! Bland det första hon gjorde när vi skulle hämta hem henne var att klättra upp i ett träd. Det fortsatte hon med även här hemma till mattes och husses stora förtret. Men hon har blivit en riktig baddare på att klättra i träd!
Skärpning neonskyltar!

"Om det här med dom nya hastighetsskyltarna skall vara bra måste dom fungera. Jag syftar inte på dom nya hastighetsbegränsningarna utan dom där stora neonskyltarna med sändare som känner på sig om en bil kör för fort eller inte!
Klart att den skall börja lysa och visa om en bilist kör för fort men då skall den inte börja blinka när man är en kilometer innan ny hastighet!! Skärpning! Annars tar man inte det på allvar som man faktiskt borde göra."

Läsa mer av bloggerskan?


Svenska dagen..

Tillsammans med den innersta kretsen. Ekologisk latte och promenad i storslagen natur! Och ett litet gungstopp...


BÄSTA DJURFOTO

Tävlingen är avgjord!

Bästa djurfotot!


Vi godkänner endast foton som ni tagit själva och som bara inkluderar ett djur (ej flera) och inga människor. I övrigt är miljö och situation upp till er!


För att tävla:
Skapa ett inlägg där du laddar upp fotot samt länkar till den här tävlingen!
Skriv att du är med och tävlar i kommentarsfältet nedan och uppge adressen till inlägget ovan.

Fotografen till bästa djurfotot vinner 300 kronor och en länk i menyn!
På onsdag utses de fem bästa fotona och det fotot som får flest röster vinner! Vinnaren utses på måndag (14 juni)!

Lycka till!

///MariaFrukost med småsyskonen!

"Det som gjorde min dag var att jag umgicks med mina 3 småsyskon som jag inte träffat på väldigt länge då jag flyttat till en annan ort. En morgon promenad med den yngsta i vagnen tillsammans med min hund och sen en härlig frukost med alla tre :)"

Läsa mer av bloggerskan?


Veckans Åsikt!

"Man kan inte förneka att internet och datorn har förändrat samhället och människorna! På ett eller annat sätt. För vissa är det bra, för andra mindre bra! Men förändring har skett.
Man vågar kanske inte vara sig själv IRL men bakom en skärm kan man göra/säga precis vad man vill. Vet dock inte om det är så bra, jag menar, vore det inte bättre att man vågade vara sig själv utan datorns hjälp?"

Grattis du har vunnit 200 kronor och en länk!

///Redaktören

Läsa mer av vinnaren?

Bästa åsiktsfoto!.

Bästa åsiktsfoto!

http://lovisandell.devote.se

Med motiveringen: En bild vars budskap inte går att missa. Den talar direkt till dig och är dessutom snyggt utformad!

///Maria


P.S Tack för alla bra bidrag! Nedan följer två bilder till som vi gärna vill uppmärksamma!

http://therez.blogg.se/2010/june/tavlar.html

http://behrendtzs.blogg.se/?tmp=03223143

D.S

Picknick vid stranden...

Sommarens första picknick vid stranden, på kvällen omgiven av härligt ljus och bra atmosfär.

Beautiful blue
På väg hem...

En fin dikt av Karin Boye...

Ja visst gör det ont

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan 
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
               och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
               och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
               som skapar världen.

Han sa att han tyckte om mig...

åh, Det som gjorde min dag idag var att jag har en sådan otroligt fin vän som berättade för mig hur mycket han tyckte om mig, och hur söt jag var. Han sa att han saknade mig och att han ville vara med på min födelsedag (fyller på söndag och han bor 50 mil härifrån där vi har vårat sommarhus). Jag saknar pojken Men det gjorde min dag, att han va så snäll!

Besök bloggerskan?

Vad gjorde din dag?

Arbetsintervju!

"Made my day - Jag var på arbetsintervju idag! Andra intervjun på 1½år så kvinnan som ringde och meddelade mig detta gjorde verkligen min dag! Även om jag inte får jobbet så är jag en erfarenhet rikare och sånt är absolut inte jobbigt att bära ;) Bara kul!"

Besök bloggerskan!


Veckans blogg!

Med motiveringen: En blogg som ger ett bra första intryck och som väcker ditt intresse. Lättläst med slagkraftig text!

Grattis
http://skatgatan.blogspot.com/ du är veckans blogg!!!
Du har vunnit 200 kronor och en länk!

Tack för alla bidrag! Tävla gärna igen!

///Maria


Finns det någon som är helt nöjd?

"Jag har funderat över ordet "nöjd". Finns det någon människa i hela världen som är helt nöjd? Det finns ju ofta alltid något man vill ha eller saknar? Man ser i media om folk som varit nära på att förlora någon nära , är det först då man inser vad man har och att man skall vara glad & nöjd för det man har?"

Läsa mer av vinnaren?


MADE MY DAY!

Vad gjorde din dag idag? Vill du dela med dig av det?
Vi väljer ut en berättelse varje dag som vi publicerar samt hänvisar till vinnarens blogg!
Skriv ner det som "made your day" i kommentarsfältet nedan!


///Maria


Ny klänning till skolavslutning?

"Min åsikt är om skolavslutningar! Alla förväntar sig ju nästan att man ska komma i en jättefin klänning och inte samma som förra. Men vad är det egentligen för vits att köpa en klänning för ganska mycket och ha den en timme sen hänger den bara i garderoben? Jag köper klänningar till skolavslutningar men i år tänkte jag inte lägga ner så mycket pengar på en. Och så klart ska man köpa en fin klänning till balen och studenten! Det hör liksom till. Men att köpa en ny varje år för ganska mycket pengar som man bara använder en timme är ganska onödigt egentligen!"

Läsa mer av vinnaren?

SÄG DIN ÅSIKT!


Egot...

Visst är vi människor flockdjur! Vi älskar att samlas i grupp och finner snart våra roller. Vi dras till föreningar och andra sammanslutningar där vi känner att vi blir någon! En plats där vi kan sända ut vilka vi är och bli bemötta därefter och vår känsla av vilka vi är förstärks osv... 
Men lurar vi inte oss själva? Det vi sänder ut, våra föreställningar om vilka vi är, var kommer de ifrån? Är det något vi funnit själva eller är det mest pådyvlat av andra?
Vad är egentligen egot? Är det beständigt? Är det vår innersta kärna? Eller finns det något mer, något varaktigt, något som existerar av sig självt oberoende av andras bekräftelse? Något vi måste komma i kontakt med själva...
Alla bör vi lyssna inåt lite nu och då. Det kanske finns någon där som vill säga oss något...


///Redaktören


Roliga tävlingar!

Var med i någon av våra roliga tävlingar!

Fototävling!


Säg din åsikt!


Bli veckans blogg!

Grönt är skönt...

Grönskan nu är fantastisk! Tog lite bilder efter en cappucino på ett 1800-tals café alldeles intill fåren.

Våga vara sig själv?

"Man kan inte förneka att internet och datorn har förändrat samhället och människorna! På ett eller annat sätt. För vissa är det bra, för andra mindre bra! Men förändring har skett.
Man vågar kanske inte vara sig själv IRL men bakom en skärm kan man göra/säga precis vad man vill. Vet dock inte om det är så bra, jag menar, vore det inte bättre att man vågade vara sig själv utan datorns hjälp?"

Läsa mer av vinnaren?


Ekorrhjulet

Vem är det som säger att alla vill vara en del av ekorrhjulet? Gå upp samma tid varje morgon, fika med samma kollegor varje dag, ta order av andra varje dag, identifiera sig med ett företag år ut och år in... Då måste man verkligen älska sitt jobb! Och gör man inte det utan tittar på klockan hela tiden och får ångest när det är lördag eftersom jobbveckan snart börjar igen så kanske man ska sadla om! Då är man nog ingen större tillgång vare sig för företaget eller samhället.
Men man betalar ju skatt utropar någon!
Men man kan ju inte fortsätta jobba med ett jobb man vantrivs med tills man uppnår pensionsålder för att man på dödsbädden ska kunna känna sig som en bra skattebetalare. Nä, alla måste hitta sin plats här på jorden och för vissa är det lite svårare. Alla kan inte stålsätta sig dag ut och dag in och syssla med något de innerst inne inte vill (nu bortser vi från de som faktiskt trivs med sina jobb).
Hoppas ni har funnit eller kommer finna er plats på jorden!

///Redaktören

Säg din åsikt!
RSS 2.0