Till startsidan

Sverige kan göra bra musik!

"I år har Sverige presterat ett historiskt fiasko i den europeiska melodifestivalen (eller Eurovision Song Contest som det så vacket heter) genom att inte ens gå till finalen. Detta fiasko kommer efter flera år i rad med ytterst blygsamma placeringar i finalen. Varför har det blivit så här? Är det för att vi inte gör bra musik i Sverige? Nej det stämmer inte. Svenskar kan absolut göra bra musik. Vi har flera duktiga låtskrivare som i flera år levererat låtar till världsartister. Dessutom är inte mindre än fem låtar i årets melodifestivalfinal i Oslo skrivna av svenskar, fast de råkar framföras och representeras av andra länder.
Nej, anledningen till att det går så enormt dåligt för Sverige är att den svenska urvalsprocessen är förlegad. De 32 bidragen som får vara med i deltävlingarna där hemma är garanterat inte de bästa av alla låtar som skickats in. Redan där är det kört. När sedan svenska folket ska säga sitt i omröstningen blir det ännu värre. Medelsvenson bestående av barnfamiljer och äldre tittare har ju ingen koll på musik. De känner inte igen en potentiell Europavinnare när de hör den utan röstar kategoriskt fram skitlåtar som på sin höjd platsar i allsång på skansen. Det måste förändras. Betydligt större vikt måste ges till en internationell jury och till unga människor som har koll på modern musik. Det är unga som styr hur hitlistorna ser ut. Detta förhållande kan man inte rucka på i melodifestivalen. Då blir detta en kvasitävling som endast syftar till att ta fram artister som kan vara med i program av typen "Allsång" och "Så ska det låta".
SÅ skärpning SVT. Sverige är bra på musik och det ska synas även i Eurovision Song Contest tycker jag.
Tack för ordet."

Richard


Kommentarer
Postat av: Lisa

Håller absolut med! :D Man ser ju resultaten när andra länder väljer att inte låta sitt folk rösta, utan någon som vet något om musik får välja ut bra låtar istället. Vi svenskar är alldeles för kära i att rösta på dåliga låtar i vår älskade melodifestival.

2010-05-30 @ 08:23:05
URL: http://barnpedagog.blogg.se/
Postat av: Lina

Är jag ensam om att gilla Anna Bergendahl? Jag tyckte faktiskt om låten.. Och jag borde väl tillhöra den kategori som du pratar om som styr hitlistorna.. Snart 17 år och lyssnar mycket på musik..Att Sverige haft skitplaceringar det tycker jag också är trist och konstigt. Men jag tror det beror på andra saker. Till exempel så röstar många grannländer på varandra men vi här i norden gör inte riktigt det.Sen ska jag inte påstå att jag alltid gillar ALLA låtar som gått vidare till ESC.//Lina

2010-06-02 @ 21:14:06
URL: http://linasandberg.blogg.se/

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina ord:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0

Fashionize.se
ForHair.se

<